Red Wednesday – 25 november

Ook in 2020 wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de vele schendingen die vooral minderheden lijdzaam ondergaan. Kerk in Nood organiseert daarom Red Wednesday: door op woensdag 25 november gebouwen rood aan te lichten, buttons te dragen en op andere manieren aandacht te vragen, staan we op voor de vrijheid van alle mensen – en in het bijzonder de meest vervolgde groep, de christenen – om te geloven wat zij willen. Ook onze Nicolaaskerk in Purmerend zal hier aan mee doen. Wilt u meer informatie over Red Wednesday, klik dan hier.

2020-11-11T08:21:27+00:00november 11th, 2020|

Mondkapjes van Caritas voor voedselbank

Donderdag 15 oktober jl. heeft penningmeester Andre Sierkstra van de PCI Polderland (Parochiële Caritas Instelling) 2000 mondkapjes overhandigd aan de coördinator van de Voedselbank in Purmerend, Marciano Pieters.

Hiermee gaf het Caritasbestuur invulling aan diverse landelijke en lokale oproepen waarin zorgen werden geuit om de extra kosten voor minima in deze Corona-tijd. Voor mensen met een kleine portemonnee is het leven veelal duurder geworden o.a. door het verlies van werk en inkomen.

2020-10-19T14:09:02+00:00oktober 19th, 2020|

Protocol vieringen vanaf 1 juli

PROTOCOL VIERINGEN VANAF 1 JUlI:

Omdat er een maximum aantal mensen aanwezig kan zijn (inclusief koster, voorganger etc.) vragen wij u dringend om voor vieringen in de Nicolaaskerk te Purmerend vooraf te reserveren voor een plaats in de kerk. U kunt hiervoor bellen naar het volgende telefoonnummer: 0299-42 38 63 op dinsdagen van 10.00 tot 12.00 uur. Of u kunt persoonlijk een kaart komen ophalen op de dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur in de Nicolaaskerk. U kunt uitsluitend voor de eerstvolgende zondag reserveren.

Voor de overige kerken in onze geloofsgemeenschap is het niet noodzakelijk om vooraf te reserveren.

De toiletten in de kerken zijn gesloten.

Bij verkoudheidsklachten en/of koorts blijft u thuis en als één van uw huisgenoten koorts heeft blijft u ook thuis.

Hoesten en niezen in de elleboog en gebruik maken van papieren zakdoekjes.

2020-07-06T12:04:20+00:00april 6th, 2020|

Visie – Transitie RK Parochie Maria, Moeder van God

Inleiding

In de afgelopen periode is gesproken over de veranderingen welke in de Parochie zullen moeten plaatsvinden. Het Parochiebestuur heeft deze maatregelen via deze notitie concreet gemaakt en in een tijdspad gezet. Deze maatregelen zijn noodzakelijk om onze Parochie voor de toekomst vitaal te houden en zijn op financiële gronden nodig.

60 jaar geleden waren de mensen in Nederland christen. Maatschappelijk en sociaal moest je dat wel zijn! Nu is het andersom. Als christen moet je er voor kiezen en het is vaak lastig om er voor uit te komen. Er is zelfs tegenstand tegen christenen in het bijzonder tegen katholieken. Het gevolg van een en ander is een krimp van het aantal kerkgangers vooral in de geloofsgemeenschappen van onze dorpen.

Wij zijn nu met elkaar al 6 jaar onderweg, sinds de fusie tussen de 6 geloofsgemeenschappen naar de parochie Maria, Moeder van

2020-03-11T15:10:15+00:00februari 28th, 2020|