Familiedag in de Nicolaaskerk

Op zaterdag 29 juni 2024 (start 11u) organiseren wij weer een Familiedag in de Nicolaaskerk (Purmerend). Iedereen (alle leeftijden) is hierbij welkom, wij horen immers allemaal bij de Familie in Christus. Het zal tevens de laatste Familieviering zijn voor de zomerstop. Dus kom erbij!

Er zal een leerzame catechese worden gegeven. Het onderwerp is hoe “yoga” tegenwoordig is ingeburgerd in onze maatschappij. Yoga klasjes op de sportschool, yoga-levenstijl winkels, boeddha beeldjes in huis en posters in tuin. Maar hoeveel weten we nu echt van yoga? Edwin zal uitleggen waarom het aan populariteit wint, welke (geestelijke) gevaren hierachter schuilen, wat de katholieke geloofsleer hierover zegt en welke (katholieke) alternatieven wij hebben binnen ons geloof. Hierbij zal hij ook spreken uit eigen ervaring en waarom hij het heeft afgezworen.

Voor kinderen is er een apart programma en ook zij zullen een leuk thema behandelen. Aansluitend vindt de Eucharistieviering

2024-06-18T13:21:43+00:00juni 18th, 2024|

Kindernevendienst op zondag 2 juni

Op zondag 2 juni is er weer Kindernevendienst in de Nicolaaskerk. De viering begint om 10:00 uur.

We gaan deze zondag kraanvogels vouwen en na afloop van de viering uitdelen.
Kraanvogels zijn het symbool voor wijsheid, vrede en geluk.

Na het welkomstwoord gaan we naar de Catherinazaal, tijdens de collecte komen de kinderen weer terug in de kerk.
Kinderen van alle leeftijden, uit alle geloofsgemeenschappen zijn welkom!

2024-05-28T09:00:14+00:00mei 28th, 2024|

Een bijzondere Pinksterviering

Op zondag 19 mei is het Pinksteren. Tijdens de Hoogmis in de Nicolaaskerk zullen maar liefst 13 jongeren het sacrament van het Heilig Vormsel ontvangen.
Onder zal een aantal vormelingen deze dag het doopsel en/of de eerste heilige communie ontvangen.
De voorganger en vormheer is pastoor Marcelo Salao Rocha.

Het belooft een bijzondere en feestelijke viering te worden, waarbij alle koren van Purmerend en het MMG koor samen zingen.
De viering begint om 10:00 uur. Iedereen is van harte uitgenodigd!

2024-04-25T12:30:41+00:00april 25th, 2024|