PROTOCOL VIERINGEN VANAF 1 JUNI:

Omdat er maar 30 mensen in totaal aanwezig mogen zijn (inclusief koster, voorganger etc.) vragen wij u dringend om voor vieringen in de Nicolaaskerk te Purmerend vooraf te reserveren voor een plaats in de kerk. U kunt hiervoor bellen naar het volgende telefoonnummer: 0299-42 38 63. Of u kunt persoonlijk een kaart komen ophalen op de dinsdagochtend van 10.00-12.00 uur in de Nicolaaskerk. U kunt uitsluitend voor de eerstvolgende zondag reserveren.

Voor de overige kerken in onze geloofsgemeenschap is het niet noodzakelijk om vooraf te reserveren. N.B.: In Schermerhorn starten de vieringen weer vanaf 1 juli.

De toiletten in de kerken zijn gesloten.

Bij verkoudheidsklachten en/of koorts blijft u thuis en als één van uw huisgenoten koorts heeft blijft u ook thuis.

Hoesten en niezen in de elleboog en gebruik maken van papieren zakdoekjes.

Houd 1,5 meter afstand tot een ander die niet tot uw eigen huishouden behoort.

U dient uw handen te reinigen bij binnenkomst van de kerk. Daar staan dispensers met desinfecterende handgel.

U volgt bij binnenkomst de aanwijzingen voor plaatsing en bij het uitgaan de aanwijzingen om veilig naar de uitgang te gaan.

Er is géén gezang van koren en gelovigen!

Er wordt t/m 13 juni geen communie uitgereikt.
Vanaf 14 juni wordt de communie alleen door de voorganger uitgereikt met een speciaal instrument, zodat er geen handcontact is. Hij of zij staat met het gezicht achter een plexiglas scherm omdat 1,5 meter dan niet mogelijk is.

Napraten in groepjes en koffiedrinken in het kerkgebouw kan voorlopig niet, omdat het dan moeilijk is om anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren.

Kaarsen aansteken bij Maria: dit is onder begeleiding mogelijk voor en na de viering.

Na de viering dient u de kerkboekjes in de wegwerpdoos te werpen.

Wij verzoeken u dringend om alle aanwijzingen voor, tijdens en na de vieringen op te volgen. U neemt deel aan de vieringen op eigen risico.

De eucharistievieringen van de zondagen om 10.00 uur worden ook live vanuit de Nicolaaskerk uitgezonden. U kunt hiervoor op deze link klikken.

U kunt alle vieringen ook terugkijken via dezelfde link. U kunt ook zelf naar YouTube gaan en daar naar “parochie maria moeder van god” gaan en vervolgens op het gewenste filmpje klikken.